Etetőkosár (1336)

Etetőkosárra és ólomra van szükséged? Kategóriánkon belül a kedvelt horgászmódszeredhez és a zsákmányolni kívánt halfajhoz igazítva találhatsz megfelelő horgászati kellékeket. Legyen szó csúszós ólmokról vagy éppen bordás etetőkosarakról egyaránt. Találd meg nálunk a megfelelő horgászeszközöket és rendeld mielőbb a számodra megfelelőt!

Mik az ólmok és az etetőkosarak?

A speciális formatervezésű etetőkosarakba a gyorsan oldódó etetőanyagokat tehetjük, amikkel a halállomány etetéséről gondoskodhatunk. Egyes etetőkosarakat úgy alakítottak ki, hogy alig pár grammosak legyenek. A súly nagy részét az etetőanyag fogja adni, a vízbe érést követően pedig az egyes típusokhoz képest jóval lassabban süllyednek. Az etetőkosarakba gyúrt etetőanyag kapásra ingerli a vízfenéken táplálkozó halakat.

 

A kosarakat könnyen használatba lehet venni, kiválóan alkalmasak iszapos mederfenéken, ahol igen eredményesen alkalmazhatjuk, köszönhetően a kis önsúlynak, amelynek hála a horgászkellék nem merül el a csalival együtt.

Az ólmok esetében formában és méretben eltérő változatokat találhatunk. A csúszó ólmot főként a bojlis horgászat során használjuk. Ez egy belső zsinórvezetésű ólom, amely nem fixen szerelt, így könnyen csúszik a zsinóron. Egyes területeken kizárólag ezzel szabad pecázni, hiszen ez egy halbarát ólom.

Az ólmok és etetőkosarak kínálata

Az ólmok között megkülönböztetünk rablóhalas, apró, csúszós ólmokat, ólom pasztákat, valamint ólomkészleteket egyaránt. Az etetőkosarakból pedig léteznek bordás, feeder, method, illetve egyéb változatok. Ezek a nevükből adódóan az adott horgászmódszerhez használhatók.