Kapásjelző (259)

A fenekezős horgászat egyik legfontosabb horgászkelléke egy jó minőségű, megfelelő típusú és persze márkájú kapásjelző. Ahogy a módszerek fejlődtek, úgy kerültek forgalomba az egyre modernebb kapásjelzők, swingerek. Az éjszakai horgászat népszerűvé válásával a pecázáshoz ma már világítós kapásjelzőket is beszerezhessünk. A fő funkciója, hogy jelzi, ha hal akadt a horogra.

Mi a kapásjelző?

Amikor egy horgász kapásra vár, akkor még egy tapasztalt, éles szemű pecázó figyelme is könnyedén elterelődhet. Emiatt pedig elszalaszthatja a lehetőséget, hogy új zsákmányra tegyen szert. Éppen ezért találták ki a kapásjelzőket, amelyek nagyban megkönnyítik a pecás életét.

A kapásjelző fajtái

A modern technológiának hála, ma már elektromos feeder kapásjelző is beszerezhető. Ez a nem túl aktív horgászok legjobb társa, amit minden kezdőnek érdemes kipróbálnia. Nem minden bot egyforma, így például feeder horgászatnál a kapást a bot érzékeny spicce jelzi a horgásznak. A bojlis horgászat spicce erre azonban nem alkalmas, itt nagy segítséget jelent egy elektromos harcsázó, pontyos, vagy éppen egy speciális kapásjelző egyaránt.

 

Ami a swinger kapásjelzőket illeti, itt a zsinór megfeszítését garantáló kellékről van szó, amely biztosan jelzi számunkra a kapást. Ezek csíptetővel felszerelt változatok, amelyek fejrésze könnyen állítható, így a zsinór vastagságához állíthatjuk azt. Az oldhatósága pedig gondoskodik arról, hogy a fárasztás akadálymentes legyen, szemben a hagyományos kapásjelzőkkel.