Műcsali (7666)

Van, hogy bizonyos horgászathoz műcsalira van szükség, amelyekből szerencsére manapság hatalmas a kínálat. Vannak villantók, wooblerek, valamint gumihalak egyaránt. Ezzel a megoldással főként a pergetéses horgászat során találkozhatunk, amely a ragadozóhalas pecázást jelenti. A műcsalira viszont számos más esetben is szükség lehet, így a rendelés előtt nem árt alaposan megnéznie a különböző műcsali típusokat.

Mi a műcsali?

Műcsalik legtöbbször pergetés során kerülnek elő. Ez tulajdonképpen a ragadozóhalas horgászat, aminek fő jellemzője, hogy a pecázó folyamatos helyváltoztatást végez. A horgász a vízterületet tüzetesen vizsgálja, majd a műcsali táncoltatásával igyekszik kapásra ingerelni a halakat.

Műcsali típusok

Ma már számtalan műcsali fajtát kapni. Az egyik a villantó, amely a mozgását tekintve támolygó és pörgő változat is lehet. Ezt a típust fémből gyártják, a végükön egy darab 3-as horoggal. A horgász kellék vízben csillog, így keltik fel a ragadozó halak érdeklődését.

 

A másik kedvelt műcsali a woobler, amely cikk-cakk megoldással úszik a vízben. 1-2-3 darabosak is lehetnek, szerkezetük alapján pedig felszíni, közepesen merülő, illetve mélyre törő variációk vásárolhatóak meg. A wooblerek könnyebbek a víznél, így lehet vele könnyen dolgozni.

 

Harmadik népszerű műcsali a gumihal, amely a nevéből adódóan gumiból készül. Számos színben kaphatóak, a formájuk pedig lehet rák, béka, valamint küsz egyaránt. Egy testből és egy mozgó farokrészből állnak, így remek műcsalinak számítanak.