Kiegészítő, Aprócikk, Kellék (3459)

Vannak olyan kiegészítők, aprócikkek, kellékek, amelyek a fő kategóriáinkban nem találhatóak meg, azonban ugyanúgy nagy hasznukat lehet venni horgászat közben. Ide tartozik a feeder aprócikkek nagy része, a pontymatrac vagy éppen a pontybölcső. Érdemes tehát alaposan szétnézned nálunk, hogy garantáltan ne maradjon ki semmi a horgásztáskádból

Számtalan olyan kiegészítő, aprócikk, illetve kellék van, amelyek tényleg kis dolgoknak tűnnek, azonban ezek nélkül sok esetben lehetetlen az eredményes horgászat. Nagyon fontos például, hogy legyen nálunk haltisztító eszköz vagy éppen feederes, bojlis kiegészítők, előkötött szerelékek. Amennyiben úgy pecázunk, hogy a zsákmányt el is szeretnénk hozni, akkor nem árt valamelyest megtisztítani a halat és úgy elcsomagolni. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a már említett haltisztító eszközök.

Aprócikkek, amik nélkül nincs horgászat

A kisebb kellékek közé tartoznak a horogkötők, a horogszabadítók, a zsinórjelölők, valamint a rablóhalas aprócikkek. Ne feledkezzünk meg továbbá az etetőrakétákról, a halradarról és a fejlámpáról sem. Utóbbira nagy szükség van, ha esetleg éjszaka horgásznánk, vagy éppen úgy alakul, hogy a horgászat vége előtt besötétedik. A fejlámpa segítségével este és éjszaka is tökéletesen látjuk a zsákmány, valamint a felszereléseinket.